Trompettist bij uitvaart

Live muziek tijdens een uitvaart kan de nabestaanden enorm tot steun zijn bij de rouwverwerking. Het kan ook erg belangrijk zijn om met muziek een laatste eer te bewijzen aan de overledene, en het geeft de plechtigheid of dienst een extra dimensie.

Als voormalig ceremonieel trompettist bij de Koninklijke Marechaussee heb ik zeer ruime ervaring met het spelen van militaire signalen, koralen en stemmige muziek tijdens herdenkingen, crematies en begrafenissen. Het is voor mij iedere keer weer een zeer dienstbare eer om als uitvaart trompettist een muzikale wens van overledene en/of nabestaanden te mogen vervullen, het maakt mijn werk enorm betekenisvol!

De trompet komt bijzonder goed tot zijn recht in kerk of crematorium, maar zeker ook in de open lucht op de begraafplaats.

Meestal wordt om het “Signaal Taptoe” verzocht (in de volksmond soms ten onrechte als “The Last Post” aangeduid), maar in overleg kan ik proberen al uw muzikale wensen in te willigen. Als bladmuziek niet voorhanden is, arrangeer ik dit zelf voor de trompet. Ik probeer dan in overleg met u en/of de uitvaartbegeleider tot een juiste invulling te komen.
Om u te helpen met mogelijk repertoire: te denken valt aan titels als The Rose, Angels, Zo Zal Het Zijn, Avé Maria, Abide With Me (Blijf Bij Mij Heer), Tears In Heaven, Candle In The Wind, Il Silenzio, My Way, Stay With Me Till The Morning Comes, De Vlieger, Afscheid Nemen Bestaat Niet, What A Wonderful World, Time To Say Goodbye (Con Te Partiro). Maar feitelijk is de lijst met mogelijkheden oneindig….

Kijk voor reacties van organisaties en nabestaanden op home.

Afhankelijk van uw wensen en de weersomstandigheden heb ik een ruime garderobe, bestaande uit zwarte of witte smoking, rokkostuum, neutraal pak, maar ook kostuums in fel rood, roze of donkerblauw.

Tarieven zijn afhankelijk van de specifieke wensen, en zijn op aanvraag beschikbaar. In principe is mijn bereik landelijk. U kunt er hierbij van op aan dat ik ruimschoots op tijd ter plaatse aanwezig ben om in overleg de meest geschikte locatie voor het optreden te bepalen zonder de genodigden tot last te zijn.

Mocht u vragen hebben, dan kunt u contact met mij opnemen via de onderstaande knop.

Contact opnemen

Optreden

 Nationale Taptoe 2009

Hier speel ik “Signaal Taptoe” in de finale van de Nationale Taptoe 2009.

Koninginnedagdrama

Hier speel ik de Nationale Taptoe Hymne tijdens de herdenkingsdienst voor het Koninginnedagdrama van 30 april 2009. Deze dienst op 8 mei 2009 kwam live op de NOS.