Registervinoloog (RV) van de Wijnacademie.

Mijn liefde voor wijn ontstond in de jaren ’90 dankzij mijn muziekleerlingen, van wie ik regelmatig een flesje wijn cadeau kreeg. Aanvankelijk schoorvoetend werden de flessen geproefd en langzamerhand begon ik wijn te waarderen. Mijn omgeving begon mij – vreemd genoeg – steeds meer te zien als wijnkenner en wijnexpert, hoewel ik aanvankelijk niet gehinderd werd door maar de minste kennis. Maar een passie voor wijn was in ieder geval geboren. Tijdens tournees met het Orkest van de Koninklijke Marechaussee probeerde ik tussen de concerten door vaak een uitstapje te maken naar wijngebieden in de regio, en natuurlijk streekwijnen te proeven. Zo bezocht ik bijvoorbeeld Barossa Valley (Australië) en Stellenbosch/Paarl/Franschhoek (Zuid-Afrika).

En toen kreeg ik met kerst 2017 een online instapcursus voor wijn cadeau, een schot in de roos. Ik ging op zoek naar mogelijkheden voor meer wijnopleidingen en haalde achtereenvolgens in rap tempo mijn diploma’s SDEN2 ‘Wijnoorkonde’ (2018), SDEN3 ‘Wijnbrevet’ (2019), WSET3 ‘Advanced International Award in Wines’ (2020) en SDEN4 ‘Vinoloog van de Wijnacademie’ (2021). Zie hier een eervolle extra felicitatie op de website van de Wijnacademie voor het in één keer en op één dag behalen van alle vier de examens: 34 Nieuwe vinologen – Wijnacademie.

Ik ben dus nu ‘Registervinoloog van de Wijnacademie’. En ik kan je zeggen dat mijn honger naar meer kennis nog niet gestild is. Kijk voor meer informatie op: Opzoek naar de leukste wijncursussen en proeverijen? | Wijn leren drinken

 

Check mijn samenvatting voor het WSET3 Advanced International Award in Wines examen op:
Samenvatting wset3: kwalificatie wijn niveau 3 – WSET3 – Stuvia NL

Check mijn samenvattingen voor de vinologenopleiding van de Wijnacademie op:
Vinoloog van de Wijnacademie: samenvatting examen 1 (Viticultuur, Vinificatie, Frankrijk) – Vinoloog – Stuvia NL
Vinoloog van de Wijnacademie: samenvatting examen 2 (Europa) – Vinologenopleiding – Stuvia NL
Vinoloog van de Wijnacademie: Samenvatting examen 3 (rest van de wereld en marketing) – Vinoloog – Stuvia NL
Samenvatting Examengericht WIJN proeven Vinologen Opleiding en WSET 3/4 – Vinologenopleiding – Stuvia NL

Download gratis een beknopt documentje met beknopte informatie over 70 veel voorkomende druiven:
Samenvatting ruim 70 druivenrassen voor wijn compact in steeds 2 regels uitgelegd – Vinoloog – Stuvia NL
Liever een heel uitgebreid document met veel informatie over 300 druivenrassen? Check dan:
Samenvatting WIJN: Een uitleg over 300 Druivenrassen (Nieuwe versie!) – Vinoloog – Stuvia NL

Plattegronden van wijngebieden:
Ik ben tijdens de Vinologenopleiding van de Wijnacademie topografische plattegronden van wijngebieden gaan verzamelen in een digitaal bestand om snel en efficiënt mijn kennis bij te kunnen spijkeren. Het project bevat inmiddels ruim 400 pagina’s aan plattegronden, met vaak toelichtingen erbij. Het resultaat is de tijdsinvestering méér dan waard geweest.
Voor het bescheiden bedrag van € 15,00 wil ik het graag digitaal met je delen. Stuur mij even een mail naar info@tritonusmusic.nl en ik regel het voor je.

Totaalpakket Vinoloog:
Voor een bedrag van € 65,00 stuur ik je digitaal de samenvattingen voor alle 3 de theoriemodules, de nieuwe reader examengericht wijnproeven, het complete druivenboek en de uitgebreide plattegronden.

Totaalpakket WSET3:
Voor een bedrag van € 50,00 stuur ik je digitaal de samenvatting van het lesboek, de reader als hulp bij de open vragen, de nieuwe reader examengericht wijnproeven, het complete druivenboek en de uitgebreide plattegronden.