Registervinoloog van de Wijnacademie.

Mijn liefde voor wijn ontstond in de jaren ’90 dankzij mijn muziekleerlingen. Regelmatig werd mij een flesje wijn cadeau gegeven, na een examentraject of aan het eind van het seizoen. Aanvankelijk schoorvoetend werden de flessen geproefd en langzamerhand begon ik wijn te waarderen. Mijn omgeving begon mij – vreemd genoeg – steeds meer te zien als wijnkenner en wijnexpert, hoewel ik niet gehinderd werd door maar de minste kennis. Maar een passie voor wijn was in ieder geval geboren.

En toen kreeg ik met kerst 2017 een online instapcursus voor wijn cadeau. Tsja, dat bleek een schot in de roos. Ik ging op zoek naar mogelijkheden voor meer wijnopleidingen en haalde achtereenvolgens mijn diploma’s SDEN2 Wijnoorkonde (2018), SDEN3 Wijnbrevet (2019), WSET3 Advanced International Award in Wines (2020) en Vinoloog van de Wijnacademie (2021). Zie hier een eervolle extra felicitatie op de website van de Wijnacademie voor het in één keer en op één dag behalen van alle vier de examens: 34 Nieuwe vinologen – Wijnacademie.

Ik ben dus nu ‘Registervinoloog van de Wijnacademie’. En ik kan je zeggen dat mijn honger naar meer kennis nog niet gestild is.

Met mijn 30 jaar ervaring als docent is 1+1 gewoon 2: omdat ik het als docent en dirigent altijd al leuk heb gevonden om mijn kennis en ervaring uit te dragen, geef ik vanaf nu zelf wijncursussen, workshops en masterclasses, en begeleid ik wijnavonden en proefgroepen. Denk daarbij aan wijncursussen op niveau SDEN1,2,3 (je kunt daarna het landelijk erkend SDEN-examen doen). Maar ook lessen over bepaalde thema’s, zoals een land, regio of druivenras. Ik kan jouw wijnproeverij een professioneel tintje geven door deze te begeleiden, of jouw proefgroep ondersteunen en voorzien van achtergrondinformatie en feitjes. Dat kan ik ook bij jou thuis of op jouw locatie (werk, vereniging, buurthuis, school, kantine, horeca) komen doen. Ik kan ook jouw hele horeca- of winkelteam trainen om professioneler te leren proeven en de kennis bij te spijkeren. Neem voor een exclusieve Grand Cru proeverij met wijnen uit het hoge segment gerust contact met mij op.

Wil je eens in gesprek over wat wij op het gebied van wijn voor elkaar kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met mij op.

 

Check mijn samenvatting voor het WSET3 Advanced International Award in Wines examen op:
Samenvatting wset3: kwalificatie wijn niveau 3 – WSET3 – Stuvia NL

Check mijn samenvattingen voor de vinologenopleiding van de Wijnacademie op:
Samenvatting vinoloog van de wijnacademie examen 1 boek 1a+1b: viticultuur vinificatie frankrijk – Vinoloog – Stuvia NL
Vinoloog van de wijnacademie: complete samenvatting boek 2 europa – Vinologenopleiding – Stuvia NL
Vinologenopleiding Wijnacademie: Samenvatting Hoofdstuk 18 Italië – Vinoloog – Stuvia NL
Vinoloog van de wijnacademie: samenvatting complete boek 3 voor examen 3 – Vinoloog – Stuvia NL
Samenvatting leidraad vinologenopleiding examen 4 proeven – Vinologenopleiding – Stuvia NL
Samenvatting Examengericht WIJN proeven voor WSET, SDEN, WTOL, Vinoloog. – Vinologenopleiding – Stuvia NL
Of kies voor een van de bundels:
Vinoloog van de Wijnacademie: samenvatting Complete stof voor examens 1,2,3 – Stuvia NL
Vinoloog van de Wijnacademie boek 1a/1b en boek 2 – Stuvia NL
Vinoloog van de Wijnacademie complete boek 1a/1b en boek 2 en uitleg ruim 270 druivenrassen – Stuvia NL

Download gratis een beknopt documentje met beknopte informatie over 70 veel voorkomende druiven:
Samenvatting ruim 70 druivenrassen voor wijn compact in steeds 2 regels uitgelegd – Vinoloog – Stuvia NL
Liever een heel uitgebreid document met veel informatie over 300 druivenrassen? Check dan:
Samenvatting WIJN: Een uitleg over 300 Druivenrassen (Nieuwe versie!) – Vinoloog – Stuvia NL

Plattegronden van wijngebieden:
Ik ben tijdens de Vinologenopleiding van de Wijnacademie topografische plattegronden van wijngebieden gaan verzamelen in een digitaal bestand om snel en efficiënt mijn kennis bij te kunnen spijkeren. Het project bevat inmiddels ruim 400 pagina’s aan plattegronden, met vaak toelichtingen erbij. Het resultaat is de tijdsinvestering méér dan waard geweest.
Voor het bescheiden bedrag van een tientje wil ik het graag digitaal met je delen. Stuur mij even een mail met daarin ook je mobiele nummer (tikkie) naar info@tritonusmusic.nl en ik regel het voor je.