Passie voor Wijn.

Mijn liefde voor wijn ontstond eigenlijk in de jaren ’90 dankzij mijn leerlingen. Regelmatig werd mij een flesje wijn cadeau gegeven, na een examentraject of aan het eind van het seizoen. Aanvankelijk schoorvoetend werden de flessen geproefd en langzamerhand begon ik wijn te leren waarderen. Mijn omgeving begon mij – vreemd genoeg – steeds meer te zien als wijnkenner, hoewel ik niet gehinderd werd door maar de minste kennis. Maar een passie voor wijn was in ieder geval geboren.

Het moet ergens in 2017 zijn geweest dat ik bij een doos bestelde wijn een online instapcursus cadeau kreeg. De inlogcode belandde op mijn bureau en bleef daar aanvankelijk maandenlang liggen. Uiteindelijk dreigde in het najaar de geldigheid te verlopen en heb ik de stoute schoenen aangetrokken en het cursusje gedaan. Tsja, dat bleek achteraf een schot in de roos. Ik ging op zoek naar mogelijkheden voor wijnopleidingen en haalde achtereenvolgens mijn diploma’s SDEN2 Wijnoorkonde (2018), SDEN3 Wijnbrevet (2019) en WSET3 Advanced International Award in Wines (2020). Sinds augustus 2020 ben ik bezig met de vinologenopleiding bij de Wijnacademie in Maarn, en ik kan je zeggen dat mijn honger naar meer kennis nog niet gestild is.

Omdat ik het altijd al leuk heb gevonden om mijn kennis en ervaring uit te dragen, ga ik vanaf aankomend najaar zelf wijncursussen geven en wijnavonden begeleiden. Dat kan ik ook bij jou thuis of op jouw locatie (werk, vereniging) komen doen. We spreken dan een thema af (bijvoorbeeld een land of een wijnregio) en ik zoek mooie wijnen uit om gezamenlijk te proeven. Je verzorgt zelf het glaswerk.

Check mijn samenvatting voor het WSET3 examen op: Samenvatting wset3: kwalificatie wijn niveau 3 – WSET3 – Stuvia

Wil je eens in gesprek over wat wij voor elkaar kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met mij op.