Registervinoloog (RV) van de Wijnacademie.

Mijn liefde voor wijn ontstond in de jaren ’90 dankzij mijn muziekleerlingen, van wie ik regelmatig een flesje wijn cadeau kreeg. Aanvankelijk schoorvoetend werden de flessen geproefd en langzamerhand begon ik wijn te waarderen. Mijn omgeving begon mij steeds meer te zien als wijnkenner en wijnexpert, hoewel ik aanvankelijk niet gehinderd werd door maar de minste kennis. Maar een passie voor wijn was in ieder geval geboren. Tijdens tournees met het Orkest van de Koninklijke Marechaussee probeerde ik tussen de concerten door vaak een uitstapje te maken naar wijngebieden in de regio, en natuurlijk streekwijnen te proeven. Zo bezocht ik bijvoorbeeld Barossa Valley/Adelaide Hills/Kangaroo Island (Australië) en Stellenbosch/Paarl/Franschhoek (Zuid-Afrika).

In 2018 ging ik op zoek naar mogelijkheden voor wijnopleidingen en haalde achtereenvolgens in rap tempo mijn diploma’s SDEN2 ‘Wijnoorkonde’ (2018), SDEN3 ‘Wijnbrevet’ (2019), WSET3 ‘Advanced International Award in Wines’ (2020) en SDEN4 ‘Vinoloog van de Wijnacademie’ (2021). En ik kan je zeggen dat mijn honger naar meer kennis nog niet gestild is. Zie hier een eervolle extra felicitatie op de website van de Wijnacademie voor het in één keer en op één dag behalen van alle vier de examens: 34 Nieuwe vinologen – Wijnacademie.

Ik ben dus nu ‘Registervinoloog van de Wijnacademie’ en wijndocent bij WijnLerenDrinken. Kijk voor meer informatie op: Opzoek naar de leukste wijncursussen en proeverijen? | Wijn leren drinken

Totaalpakket WSET3:
Voor een bedrag van € 60,00 stuur ik je digitaal de samenvatting van het lesboek, de reader met hulp bij de open vragen, de reader examengericht proeven, het druivenboek en de plattegronden.

Totaalpakket Vinoloog:
Voor een bedrag van € 70,00 stuur ik je digitaal de samenvattingen voor alle 3 de theoriemodules Vinoloog, de reader examengericht proeven, het druivenboek en de plattegronden.

Bestel nu op Samenvattingen – Wijn leren drinken